måndag 18 april 2011

TSA Security

Killen som pratar i videon är en glad herre från australien som råkar vara mycket skicklig på elektronik men det är inte därför jag postar denna video. Det är på grund av att käre Dave här fullständigt ruttnar på USA vilket jag tyckte var lite skoj.

"U.S. government, stop pissing off everyone in the world!"


Men vad jag egentligen tyckte var sevärt var Daves introduktion till arduino här:

3 kommentarer:

  1. Världsklass att han sågar alla tokar som bara skriker att assembler-programmering är det enda som gäller.
    Detta lilla "system" är ju helt perfekt för den som vill komma igång snabbt och göra ngt kul utan att plöja 500 sidor microprocessormanual......

    Nu får vi se om det finns några assemblerhackare här som kommer att hoppa på mig :-)

    /Markus

    SvaraRadera
  2. Hans attack på TSA angående underkläder var skoj. Kanske skulle de ta lärdom av Woody Allens Bananas?
    http://youtu.be/jwMSQhTMrZs

    SvaraRadera
  3. Lincoln, den filmen hade jag faktiskt helt missat! Den ska jag se, det är inte mycket som kommer ur filmindustrin nu för tiden som lockar mig, men den där verkar vara i min smak!

    Markus, jag trodde du var assemblerhackare :) Mina kunskaper i assembler har jag för länge sedan glömt, det enda jag använder det till nu är att jag kör no-op på nätterna. I sanningens namn lärde jag mig aldrig speciellt mycket, tyckte det var lite tungjobbat faktiskt, men det låter bättre om man säger att man glömt det mesta. De som förespråkar assembler brukar vara dom där killarna som vägrar använda grafiska verktyg och hellre lär sig långa tangentkombinationer för minsta lilla grej än att klicka med musen. Samma killar som VILL att allt ska vara komplicerat som f-n för att det dom kan ska framstå som någon sorts magi :) Det är helt makalöst vad vanligt folk kan åstadkomma med teknik om dom ges en chans och ett sätt att komma igång utan att behöva fundera på fusebits, JTAG och allt vad det heter, eller utan att behöva lägga ut 10000 på licenser och sånt. Funderar på att göra ett inlägg med alla otroliga grejor folk byggt med arduinos nån gång, men jag är lite skeptisk till hur stort intresset är bland dom som läser här. Vem vet, det kanske väcks om man ger det en chans?

    SvaraRadera