fredag 11 mars 2011

Fortfarande oroad

Trots hejaklacken så vidhåller jag att guld ser väldigt svagt ut. Även silver verkar faktiskt ha stagnerat lite, raketen kom av sig eller hur man vill uttrycka sig. Ja, det gjorde en återhämtning på slutet av dagen men jag är fortfarande inte övertygad.

Manipulation tror jag inte någon förnekar (läs mitt inlägg guld och silver, kanariefåglarna i gruvan), men faktum är att ALLT är manipulerat. Hela "marknaden" liknar ett casino med noga riggade spelmaskiner för att alltid låta oddsen vara på husets sida. Silver kan dock likväl som allt annat röra sig både upp och ner utan att det för den sakens skull måste vara manipulation. Resonemangen blir lite konstiga ibland. När silver rör sig uppåt med dollarn basuneras silvers fantastiska styrka ut men när det rör sig med dollarn nedåt skriks det omedelbart om manipulation. Vidare, något som få ens funderar på vad det gäller "silverhjälten" Eric Sprott, hur mycket flyttade han själv priset på silver? En prisuppgång som sedan tolkas som att Sprott är ett geni och förutsåg den stora prisexplosionen i silver?

Ni får bli arga om ni vill, kanske bevisar det bara poängen. Wynther Benton postar på yahoo finance att hennes grupp ska krascha comex, kineser som nakenblankar silver för att byta dollar mot silver, tusentals youtubeklipp med häftiga ljudeffekter och tre eller fyrsiffrigt silverpris i gigantiska typsnitt med inlevelsefulla presentationer om silver som snart kommer att vara... SLUT!! Silver Liberation Army, buy silver crash J P Morgan, talande björnar som bajsar i byxan över allt det otroliga med silver, Blythe Masters som den kvinnliga varianten av kejsaren från den mörka sidan, hordvis med nyblivna silversoldater som står beredda att omedelbart anfalla trollen som säger att den här vilda prisstegringen kanske inte är hållbar och att en pullback redan borde ha inträffat och att den vore HÄLSOSAM, silver går aldrig ner i pris men om det gör det så "just buy the f*****g dip", jag kan fortsätta men jag tror poängen når fram.

Silver kan säkert rycka lite till men en pullback KOMMER och jag har en känsla av att den kan bli ganska intensiv. När ALLA står på samma sida händer ofta det motsatta.

Jag kan ha fel och det visar sig att någon av John Embry, James Turk med fleras favoritplaneter att förutspå ädelmetallpriser till faktiskt är nästa hållplats. Bra, då blir vi väl alla glada? Saturnus vore trevligt men jag nöjer mig med månen också. Om det visar sig att vi får en korrektion antingen genom prisfall eller genom stillastående priser ett tag så kan det inte skada att vara förberedd.

CIGA Hej och Hå

2 kommentarer:

  1. Sund kommentar - jag tror dessvärre att troll-verkstaden satte igång på allvar när Max Keiser körde sin berömda "crash JP morgan" hos Alex Jones. Folk som lyssnar för mycket på Alex Jones blir bevisligen troll automagiskt. Kritiskt tänkande flyger ut genom fönstret till fördel för maniskt repeterande av förinlärda mantran.

    Med det sagt tror jag dock att trollens påverkan på marknaden är relativt minimal - troll har nämligen inte tillräckligt med pengar för att knuffa ens en så liten marknad som silver. Däremot tror jag att trollen kan utgöra en viss del av den ökade fysiska försäljningen, men i jämförelse med den kinesiska importen av silver tror jag återigen det är en piss i missisippi.

    Följaktligen är silver-rörelsen troligen orsakad av samma händelser och traders som fanns innan hela troll-verkstaden satte igång, och kommer därför även följa samma mönster. Personligen tror jag vi skall upp närmare $50, och sen ska det kraschas lovligt lagom till att de sämsta av hedge-fonder och amatör-investerare börjar köpa.

    Hur långt kraschen tar oss är som sagt svårt att säga, men alla som har någon form av sunt förnuft har redan bestämt sig för var de hoppar av tåget, och sitter sedan och biter på naglarna tills det är dags att likvidera.

    Personligen har jag inget emot en större pullback, eftersom jag köper lite fysiska metallbitar nu och då och gärna så billigt som möjligt (är så bängligt att försöka "tradea" fysiska tillgångar)

    SvaraRadera
  2. Äh, klart att det pågår intensiv manipulation - det behöver man inte vara någon konspirationsteoretiker att klura ut. Läs däremot Martin Armstrong som menar att det är bra att vi konsoliderar och kanske bottnar innan vi rusar iväg och når nya nivåer

    http://www.martinarmstrong.org/files/how%20and%20when%2003-01-2011.pdf

    SvaraRadera