onsdag 15 juni 2011

Klarar du en bakgrundskontroll på internet/sociala media?

Jag utmanar er att radera era "fejjan"-konton. (En annan utmaning är att sluta läsa aftonbladet, expressen med flera, stäng av tv:n, man får bättre information av att tyda kaffesumpen)

http://blogs.forbes.com/kashmirhill/2011/06/15/start-up-that-monitors-employees-internet-and-social-media-footprints-gets-gov-approval/

3 kommentarer:

  1. "man får bättre information av att tyda kaffesumpen"
    Ha ha, den var bra! Den ska jag sno någon gång!

    Vilken amatör han var den gamle Orwell!

    SvaraRadera
  2. Janne skrev på min blogg att han fick dåliga vibbar av det här:
    http://www.dn.se/sthlm/indrivning-pa-essingeleden
    och det får jag med! Var fan går gränsen? Kan de gå in på alla restauranger och ha razzior i vissa områden? Kan de inhägna ett område?
    Känslan av att snaran dras åt infinner sig alltmer, läskigt!
    Undrar om polisen och kronofogden kommer göra razzior med hjälp av information från Facebook också? Varför inte?

    SvaraRadera
  3. Ja, jag såg det där och jag fick också djupa obehagskänslor av det. Folk brukar prata om att om man har rent mjöl i påsen så har man inget att frukta, men det där var faktiskt över gränsen. Det påminner om helt andra saker än att vara allmänheten behjälplig. Jag har inget emot polisen för att förtydliga det, men som sagt det finns gränser, jag håller med dig.

    Det folk nu gör helt gratis, frivilligt och med anmärkningsvärd precision på facebook, är vad underrättelsetjänster och polis förr fick jobba hårt för att göra. Om facebook var öppet, som något communityprojekt som alla tillsammans "ägde", något som inte tillhör något företag, med öppen och fri källkod då kanske jag skulle stödja det mer även om det i sig skulle göra samma sak som facebook. Jag litar inte på facebook för fem öre och det borde ingen annan göra heller. 99/100 har inte en aning om facebook som verksamhet/företag, vem som äger det, hur det drivs, och kanske framförallt vem dom skänker sitt privata data till.

    Ja, jag är paranoid :) Som samhället ser ut idag anser jag faktiskt inte paranoia vara helt obefogat. Om folk slutade med facebook kanske dom skulle inse att 500 "vänner" är värt kanske två riktiga vänner, och att dom två inte försvinner om man tar bort sitt fejjankonto.

    SvaraRadera