onsdag 31 augusti 2011

Därför bör man låta bli trading


Tyvärr slutar det såhär för de flesta. Jag har själv lyckats med total wipe out för ett antal år sedan och upplevde exakt samma efterföljande reaktion som herrn i videon. Man lär av sina misstag, och om läropengarna är pengar man egentligen inte har råd att förlora blir det jobbigt. Det bästa rådet är således: låt bli. Om någon säger att vem som helst kan tjäna pengar på trading kan du direkt avfärda det som ren lögn. Det är svårt, tar enormt mycket tid, kräver ett enormt starkt psyke och är för de flesta en säker väg till finansiell utplåning. Det kan räcka med ett litet bakslag med förlust som följd för att ditt psyke ska bli svagt och få dig att ta ännu fler dåliga beslut för att komma ikapp förlusten du nyss gjorde och här någonstans är misslyckandet ett faktum. Är du dessutom beroende av inkomsten är det ännu mer garanterat att gå fel.

Investera kan man visst göra med framgång, men använd bara pengar du har råd att förlora, använd inte hävstång, och ta aldrig beslut baserade på vad någon annan säger. Har du lån av någon form, betala av dessa först. Det är enligt mig iallafall den största vinst du kan göra, att vara fri från skuld. Försök hitta något som du är så säker man kan bli på att det är något som kommer att hålla i sig en längre period och håll fast vid det sålänge det som fick dig att investera från början kvarstår. Om du inte till fullo förstår vad du gör, gör ingenting.

Så, nu har jag varit duktig och rätt. Det är dina pengar, gör som du vill! Att spendera pengarna på att lära dig laga din bil, bedriva jordbruk, skaffa elektronikkunskaper, snickra, eller vilken vettig kunskap som helst egentligen är också en investering och kanske en mycket bättre sådan för framtiden? Om du inte känner dig fri och alltid önskar mer pengar för att bli friare så är faktiskt det bästa alternativet att skära ner på sina utgifter, inte att ständigt jaga mer pengar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar