lördag 19 februari 2011

Storm

Vi kan kanske alla enas om att det var en spännande vecka. Det ser onekligen ut som om någon tänt stubinen på silverraketen och ska vi använda oss av teknisk analys så är nästa anhalt kring 48$ och det bör också gå relativt snabbt. Vi är nu på okänd mark, prisnivåer som inte testats på årtionden och det kan väl därför vara tveksamt hur stor roll historiska motstånd spelar här. Ni har säkert också förstått att detta är vad som kallas short squeeze vilket gör teknisk analys ännu mer irrelevant när dom korta aktörerna slåss om att komma ur sina positioner. Jag kan dock inte få bort den känsla av obehag jag har i maggropen även om det säkert inte betyder någonting. Jag skulle få dåligt samvete om jag inte iallafall sa: var otroligt försiktiga SPECIELLT med hävstångsinstrument. Girighet kommer att göra dig pank, kom ihåg var du läste det.

I någon tråd här skrev jag:

"Det är inte bara förmögenhet som kommer förflyttas utan även makt och vägen till ett mer rättvist värde på guld och silver lär inte bli guppfri."
Se här från zerohedge:

"if a transaction is mode for an amount over $100, which means one tenth of an ounce of golds, also required will be a "signature, photo, and fingerprint of the person with whom the transaction is made." In other words, very soon Washington state will know more about you than you know about yourself, if you dare to buy any gold object worth more than a C-note."

Washington, Stockholm, liten skillnad. Våra lagar bestäms av samma herrar. Hur mycket tydligare kan det bli? Pax Americana.

http://www.zerohedge.com/article/prepare-give-all-private-data-any-gold-purchase-over-100

Ibland hittar man små "guldkorn" som här:

"Inflationen är det spöke som nu hotar den politiska stabiliteten i världen. Tunisien, Egypten, Jordanien, Jemen, Sudan – länderna är många där fattiga befolkningar gör uppror.
I Egypten lever 40 procent av befolkningen på mindre än två dollar om dagen. Ofta utgör kostnaden för mat mer än 50 procent av folks totala utgifter.
När livsmedelspriserna stiger med 20 procent eller mer riskerar dessa människor att svälta. Och svält föder uppror. Om inflationen fortsätter och om västvärlden fortsätter att subventionera biobränsleproduktionen som driver upp spannmålspriserna och fortsätter stimulera sina ekonomier med sedelpressarna så drabbar inflationen framför allt den fattiga världen. Men till slut leder det till politiska motsättningar som blir så allvarliga att den ekonomiska utvecklingen avbryts även i väst.
”Stigande matpriser, protester och uppror, stigande oljepriser, världsomfattande massarbetslöshet och en återhämtning som kollapsar – det ser ut som förutsättningar för en global tsunami av instabilitet och oro. Händelser som i Tunisien och Egypten ger oss en vink om vart vi är på väg, men när och hur nästa orosmoln uppstår kan vi bara gissa”, konstaterar Michael Klare.
Världens regeringar kunde avvärja den ekonomiska krisen 2008 genom en exempellös intervention i den globala ekonomin. Massiva räddningspaket till bankerna och miljarder i ny likviditet fick hjulen att åter snurra. Men den uppgång som vi nu ser är nu ännu mer artificiell än uppgången 2008. Lånefinansieringen har ökat. När de politiska motsättningarna till slut blir för stora för att stimulanserna ska kunna fortsätta, kommer en ny händelse i stil med Lehman Brothers-konkursen att sätta stopp. Och om stilleståndet från 2008 återupprepas kommer det inte längre att vara lika lätt att få i gång hjulen igen. Nu är det staterna som är överbelånade och måste lösas ut."


Läs Gunnar Lindstedts artikel här.

Den som för några år sedan tog upp vansinnigheter som att en världsvaluta kommer att tvingas på oss betraktades som galen. Troligtvis kommer denna valuta vara lika kass som nuvarande, inte backad av någonting, och pyramidspelet kan fortsätta. Ett spel där varenda krona i omlopp från början är behäftad med skuld, en situation där det enda som egentligen växer är skuld. Skulder som omöjligt kan betalas, misslyckande och total krasch är inbyggt i systemet, allt reellt värde förflyttas uppåt till toppen av pyramiden. Ponzibedrägeri, Ebberöds bank, Bernie Madoff, Allen Stanford och så vidare. Är det så svårt att se att hela världens finansiella system är ett massivt bedrägeri? Är det så svårt att se att alla dessa kriser med bailouts till hela NATIONER i själva verket bara leder till att försämra situationen ytterligare och till att ytterligare förskjuta värde uppåt i kedjan? En nation som är så skuldsatt att den trots gränslöst innovativt ekonomiskt trolleri inte längre får ihop det, på vilket sätt hjälps dom av ett mer eller mindre påtvingat "lån"? Ingen ska behöva förlora pengar på detta bedrägeri, ingen utom VI vanliga människor. Absolut inte dom som borde få betala. Vidare, när blev det inpräntat i folkets huvuden att det är normalt med cykler i ekonomin? En fri marknad har inga cykler, inga hög och lågkonjunkturer. Centralbankerna skapar dessa genom sina ständiga ingripanden i ekonomin genom att leka jojo med räntan. Minns detta om du är en av dom som belånat dig för att köpa ett hus med stora delar av dina framtida inkomster som garanti. Riksbanken är nämligen också väldigt bra på att blåsa bubblor och DU kommer att få betala. Nåja, troligen kommer även vi som valt att inte delta i vansinnet också få betala när bubblan exploderar. Enligt TV4 så har nu bostadspriserna "stabiliserats tack vare åtgärderna". Vad dom inte säger att det innebär att bubblan snart spricker. Stora delar av vansinnet har drivits av ren spekulation och folks galna tro på att bostäder är en enkel väg till att tjäna pengar, påhejade av bankerna som skjuter lånemaskingeväret från höften i bästa John Rambo stil och kostymklädda mäklare som bedriver budgivningar som blixtschack. Så fort det blir uppenbart att bostäder inte längre kommer att stiga i värde och att man från och med nu måste BETALA sina lån och inte bara räntan då värdet på bostaden går bakåt är det över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar